Trerätters påskmeny
En modern och klimatsmart påskmeny som är enkel att göra. För att tänka på klimatet bör man dra ner på mängden kött. Jag brukar ha ca 60 gram kött per portion. Även om lammkött har högt koldioxidutsläpp bör man ha i åtanke att de gör ett jätteviktigt jobb för den biologiska mångfalden genom betandet. Man kan absolut äta lamm med gott samvete! Förrätt: Gulbetor på en bädd av kikärtskräm med ramslök En snäll, välkomnande och proteinrik förrätt med en touch av Asien. Påskigt med gulbetor som är både söta och syrliga samt umamirika tack vare sojan. Ramslöksolja är så lyxigt! Har man inte tillgång till ramslök ersätter man det med vitlök. Vill du ha en grön olja mixar du i typ spenat eller något annat grönt. 4-5 port Ugnsrostade gulbetor 3 gulbetor (eller rödbetor) skurna i bitar 1 msk olja ½ msk socker ½ msk soja + lite salt Kikärtsröra 1 paket kikärtor ½ citron - cest + saft Salt Snabbpicklad gulbeta 1 gulbeta tunnt skuren eller använd mandolin/potatisskalare 1 msk vinäger Ramslöksröra/ol
8 april 2025